הבלוג של קומסי

משקפי מולטיפוקל או אופיס? כך תעשו את הבחירה הנכונה

משקפי מולטיפוקל או אופיס?

האם חוויתם את הסיטואציה הבאה: הגעתם לאופטומטריסט לבדיקת ראיה שגרתית והתבשרתם להפתעתכם שבעקבות גילכם (שנע בין 40-50) התפתחה אצלכם בעיית ראיה מיוחדת שדורשת עדשה שתתקן מספר מרחקים ולכן אתם זקוקים למשקפי מולטיפוקל.

במידה והתשובה היא כן, מאמר זה מיועד עבורכם.

כצרכנים נבונים, עליכם להכיר את בעיות הראיה הנפוצות בגילכם והפתרונות המתאימים להם על מנת שתבצעו רכישה מושכלת ונכונה.

להלן סקירת פתרונות הראיה הנפוצים לגילאי 40 ומעלה:

עדשות מולטיפוקל

מה זה?

עדשה המחולקת ל-3 חלקים באופן הדרגתי: החלק העליון מתקן את הראיה לרחוק, החלק האמצעי את הראיה לטווח הביניים (מחשב), והחלק התחתון מיועד לקריאה וסמארטפון. מבנה העדשה נראה כך

למי מתאימות עדשות מולטיפוקל?

  • במידה ואינכם רואים טוב לרחוק, נעזרים במשקפי מרחק, ולאחרונה פיתחתם קושי לקרוב – קריאה ו/או מחשב.
  • בעלי מרשם עם סימן מינוס (קצרי ראיה), מעל גיל 45 ו/או בעלי מרשם ADD מעל 1.00.
  • דירוג סדר חשיבויות הראיה שלכם נראה כך: 1. מרחק 2. קריאה 3. מחשב.
  • אתם מעוניינים בזוג אחד שישמש אתכם מבוקר ועד ערב ולא מעוניינים להחליף בין מספר זוגות. אתם מוכנים להתפשר על שדה ראיה מצומצם יותר באזור המחשב בעיקר.
  • אתם מוכנים לתקופת הסתגלות שנעה בין שבוע-חודש (ממוצע שבועיים).

מה חשוב לדעת?

  • ישנם מספר יצרני עדשות מולטיפוקל. המובילים בין היצרנים: SHAMIR, ZEISS, Essilor, Rodenstock, Hoya. לכל יצרן ישנם מספר רב של דגמי מולטיפוקל – כל דגם מתאים לסוגי ראיה ועיסוק שונה. יש להתייעץ עם האופטומטריסט בנוגע לדגם שהכי מתאים עבורכם.
  • כלל אצבע – ככל שעדשת מולטיפוקל היא יותר ״מותאמת אישית״ וניתן להזין בה יותר פרמטרים אינדיבידואלים, כך התוצאה הסופית תהיה יותר טובה עבורכם.
  • משקפי מולטיפוקל יכולים לשמש אתכם מבוקר ועד ערב אך קיימת פשרה למי שמעוניין להתרכז בפעולה ספציפית לאורך זמן ממושך כגון: עבודה מול מחשב – ההסתכלות דרך אזור ספציפי ומצומצם בעדשה לאורך זמן קשה ולכן במקרים אלו עדיף להשתמש בעדשה חד מוקדית המתקנת את הראיה למרחק הספציפי.

משקפי אופיס – עדשות משרדיות

מה זה?

עדשות המתקנות את הראיה למרחקי ״המשרד״ – כלומר מאזור הקריאה והסמארטפון – ב30 ס״מ, ממשיך לאזור מסך המחשב ב-70 ס״מ ובחלקה העליון – מתקנת ל- 1.5-2 מטרים, מרחק שיחה עם לקוח או אדם הנמצא מולכם.

למי מתאימות?

  • למי שמעוניין בפתרון ראיה איכותי ונוח לעבודה מול מחשב, קריאה ואפילו בישיבות שבהם צריכים להסתכל על מצגת או על אנשים שנמצאים בתוך החדר – מבלי להוריד את המשקפיים.
  • במידה ויש לכם מרשם בסימן פלוס (+) לרחוק ואתם מעל גיל 40 ו/או יש לכם מרשם ADD מעל 1.00.
  • יש לכם היום מולטיפוקל אבל קשה לכם לעבוד איתם מול מסך המחשב – אתם מרגישים צורך תמידי להרים את הסנטר והצוואר, וזה מקשה עליכם.
  • למי שעובד הרבה מול מחשב וגם עם אנשים ורוצה טווח ראיה מוגדל מעבר למשקפי קריאה רגילים. למי שהראיה לרחוק פחות חשובה לו מהקרוב – הוא מרגיש שהוא מסתדר ו/או רואה טוב לרחוק.

מה חשוב לדעת?

  • אותם היצרנים המובילים שמייצרים מולטיפוקל , מייצרים גם עדשות אופיס. חשוב להתייעץ לגבי היצרן המתאים עבורכם.
  • גם אופיס הינה עדשה בהתאמה אישית – חשוב לקחת בחשבון את כל הפרמטרים האינדיבידואלים.
  • עדשות אופיס אינם מתקנים את הראיה לרחוק – ולכן לא תוכלו לנהוג איתם או ללכת איתם ברחוב.
  • התאמת עדשות אופיס הינה התמחות ולא ניתן לרכוש אותם בכל אופטיקה. יש לרכוש אותם רק אצל אופטומטריסט המתמחה בהתאמת עדשות אופיס ובעל נסיון מוכח בתחום.
  • עדשות אופיס הן פתרון מעולה לאנשי הייטק ולמי שחשובה לו הראיה מול מסך המחשב במיוחד. ניתן להוסיף משקפי מרחק חד מוקדיים למי שמעוניין גם בתיקון הראיה לרחוק אבל לא רוצה להתפשר על איכות ונוחות הראיה במרחקים הקרובים יותר.

עדשות דיגיטל / אייפאטיג (טרום מולטיפוקל)

מה זה?

עדשות רב מוקדיות, המתקנות את הראיה לכל המרחקים ולכן מזכירות מאוד את עדשות המולטיפוקל. החלק העליון מיועד למרחק והחלק התחתון לקריאה / סמארטפון. ההבדל בינם לבין המולטיפוקל הוא בכך שהן יותר קלות להסתגלות ושדה הראיה רחב יותר אבל הן מתאימות לכל היותר עד לגילאי 45 ו/או עד ADD 1.25.

למי מתאימות?

  • בני 35-45, או בעלי מרשם ADD של 0.50-1.25. קצרי ראיה (בעלי משקפי מרחק עם כוח מינוס (-)), שאינם רואים טוב לרחוק, ומתחילים להרגיש קושי או עייפות בעבודה מקרוב.

מי שאינו מעוניין לעבור תקופת הסתגלות ממושכת בדומה לעדשות מולטיפוקל.

מי שאינו חווה קושי רב בראיה מול המחשב אך מרגיש צורך להרחיק את הסמארטפון / דף כאשר מרכיב משקפי מרחק.

מה חשוב לדעת?

עדשות הדיגיטל הן עדשות ״טרום מולטיפוקל״ או ״מולטיפוקל למתחילים״ – מחד הן מציעות פתרון נוח שקל להסתגל אליו ומאידך, מוגבלות בכמות ה״סיוע״ בראיה מקרוב. עדשות הדיגיטל, הנקראות גם עדשות איי פאטיג, הינן פתרון חדש יחסית, הקיים רק מספר שנים בתחום האופטיקה. עדשות הדיגיטל, בנוסף להיותן פתרון נוח לבני 40-45, יקלו על ההסתגלות לעדשות מולטיפוקל בהמשך החיים.

לסיכום

חשוב לזכור שלא קיים סוג עדשה אשר נותן פתרון מושלם לכולם. לכל עדשה – יתרונות וחסרונות ולכן כדאי לבחור בזו שהכי מתאימה עבורכם.

הבחירה הנכונה באופן כללי:

מולטיפוקל – בני 45 ומעלה שמרגישים קושי בראיה לכל המרחקים ורוצים זוג אחד מבוקר ועד ערב.

אופיס – בני 40 ומעלה שמרגישים קושי בעיקר בעבודה מקרוב ומחשב ולא רוצים להוריד משקפיים כאשר מסתכלים למרחק משרד או לקוח שנמצא מולם.

דיגיטל – בני 35-45 שמרכיבים משקפי מרחק ו/או מרגישים קושי למרחק ובנוסף גם קושי לקרוב – מרחיקים דף או סמארטפון ומחפשים פתרון נוח וקל להסתגלות.

להתייעצות לגבי בחירת סוג העדשה הנכון עבורכם חייגו: 073-7528008 comsee optometrists

שיתוף המאמר:

תוכן עניינים

מאמרים נוספים

צרו קשר

תאמו תור לאופטומטריסט עוד היום!

צריכים עזרה? אנחנו כאן!

צריכים עזרה? אנחנו כאן!